Skip links

Les matriculacions de turismes cauen un 10,6% a Catalunya a l’agost

La matriculació de turismes a Catalunya ha caigut un 10,6% a l’agost fins als 9.574 vehicles, segons ha informat aquest dimarts l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac). En el període acumulat des de principis d’any, ha disminuït un 38%, amb 73.937 vehicles. D’altra banda, en el conjunt de l’Estat la matriculació de turismes ha retrocedit un 10,1%, amb 66.925 unitats. Segons Anfac, el mes havia començat amb un “ritme positiu” però les vendes van començar a reduir-se i no es van poder consolidar les dades de juliol.

En un comunicat, l’associació recorda que l’agost és un “menor en vendes” al tractar-se d’un mes de vacances. Però també indica que aquest any s’ha afegit la incertesa causada per la situació sanitària i econòmica. Des de l’inici d’any, el descens és de 40,6%, fins a les 524.706. Segons Fecavem, a Catalunya es trenca la tendència positiva registrada des del juny, amb 12.028 turismes, i al juliol, amb 16.926. A més, es consolidava la remuntada després d’una primavera marcada per l’estat d’alarma i el confinament.

Per demarcacions, la venda de vehicles cau en totes les demarcacions excepte a les comarques de Girona, on ha pujat un 3,1%, fins a les 1.268 unitats. A la demarcació de Barcelona, ​​es van vendre 6.726 turismes, un 13,4% menys respecte a l’agost de l’any passat; mentre que a Lleida el descens va ser d’un 11,1%, fins als 504; i a les comarques de Tarragona d’un 5,4%, fins als 1.088.

La matriculació de motos creix un 27,3%

Fecavem destaca també la bona tendència en la matriculació de les motocicletes i ciclomotors. Concretament, a nivell de Catalunya es van matricular 3.093 motocicletes, un 27,3% més que el 2019; i 1.728 ciclomotors, on la xifra s’ha disparat en comparació a fa un any, amb un 829% més. Aquest increment s’explica per les matriculacions de les motos de lloguer després de la implantació de diverses empreses a Barcelona. Sense aquest factor, l’increment seria de l’27%, segons l’ACN.

D’altra banda, la matriculació de vehicles industrials baixa lleugerament però s’estabilitzen les furgonetes, amb 976 davant les 922 de fa un any. En un comunicat, la patronal valora l’esforç de l’administració per fomentar la venda dels vehicles i, per tant, mantenir l’ocupació i l’activitat empresarial. També avisa que “queda molt per camí per recórrer”. Durant l’agost no s’ha aconseguit invertir la tendència negativa de les matriculacions mensuals.