Skip links

Les matriculacions d’agost no esquiven la tendència a la baixa

Baixen a tota Catalunya, sobretot els turismes. Des de Fecavem demanem l’activació dels plans aprovats, Renove i Moves

Barcelona, 1 de setembre de 2020

Aquest mes d’agost s’han matriculat 9.586 turismes, una dada que contrasta amb els 16.926 del mes de juliol. Tampoc, en comparativa amb el mateix mes del 2019, les dades són positives. Així doncs, fa un any es van registrar 10.715, una caiguda del 10,5%. En aquest sentit, el juliol també va ser positiu perquè malgrat la situació de pandèmia derivada de la Covid-19, també vàrem registrar millors dades. El repàs dels darrers mesos queda de la següent manera:

  • Agost 2020: 9.586 turismes
  • Juliol 2020: 16.926 turismes
  • Juny 2020: 12.028 turismes
  • Maig 2020: 4.620 turismes
  • Abril 2020: 335 turismes

Més enllà d’aquestes dades, també recollim les matriculacions de les motocicletes i els ciclomotors. En aquest aspecte, continuen mantenint una bona tendència i milloren les dades de fa un any. Adjuntem el detall per províncies però a nivell de Catalunya constatem que s’han matriculat 3.093 motocicletes, un 27% més que el 2019; i 1.728 ciclomotors on la xifra ja es dispara proporcionalment a fa un any al 829%.

Pel que fa als vehicles d’ús industrial, les dades també baixen lleugerament però veiem que s’estabilitza la compra dels furgons: s’han matriculat 976 i fa un any era lleugerament inferior aquesta dada, 922.

La Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, Fecavem, som conscients que estem en una situació excepcional i continuarem lluitant per poder tancar l’any. Ara bé, aquest mes de setembre a de ser clau per a les ajudes a la compra dels vehicles.

Des de Fecavem alertem que és un contrasentit el que està passant entorn a l’automòbil i el vehicle a motor. Per un costat, sí valorem l’esforç de l’Administració central perquè impulsant la venda ajuda a mantenir l’ocupació i el dinamisme empresarial. Ara bé, encara queda molt camí per recórrer i durant l’agost no hem aconseguit capgirar del tot la tendència negativa de matriculacions mensuals. Esperem que amb l’entrada en funcionament  del registre de les ajudes dels programes RENOVE 2020 i MOVES II ho assolirem.

Per un altre costat, les constants i darreres noves restriccions a l’ús de l’automòbil i el vehicle privat a nivell municipal van en una línia oposada, menystenint l’impacte en l’ocupació i l’activitat econòmica del sector i el seu entorn.

Així ho constata el president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura: “La renovació del parc és una assignatura pendent a Catalunya i la resta de l’estat espanyol. L’edat mitjana se situa en un 12,6% i continua envellint. Urgeix trencar amb aquesta tendència. Esperem que amb l’obertura del registre a les ajudes del Pla Renove i Moves previstos per aquest mes de setembre es pugui portar a terme els canvis que l’automoció, el medi ambient i la societat necessiten per a continuar prosperant”.