Skip links

Maig 2024 | Jaume Roura: “Des de Fecavem, hem aportat el nostre gra de sorra per la unió de Chery i EBRO”

Arrenquem un mes de maig electoral frenètic a Catalunya amb la sobtada convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya el proper dia 12 d’aquest mes. Així doncs, esperem que el nou Govern sortint de la Generalitat de Catalunya que doni les urnes, sigui més receptiu amb les necessitats del nostre sector. I així ho estem treballant amb tot un conjunt de propostes que hem entregat a tots els partits amb possibilitat de governar.

Com a gran novetat que ens deixa aquest inici de primavera, celebrem la signatura de la marca Chery amb Ebro Factory per recuperar la indústria que ens havia deixat l’antiga fàbrica Nissan a la Zona Franca de Barcelona. És una noticia important, per tota la cobertura industrial i laboral que representa per al nostre país.

Des de la patronal Fecavem, hem aportat el nostre gra de sorra per aconseguir aquesta unió de les dues marques recuperant una marca catalana com és Ebro. D’aquesta manera, es començarà en una primera fase assemblant producte fabricat a la Xina i, en una segona fase, es fabricarà amb la marca Ebro.

Pel que fa a la marxa del mercat, no podem estar contents com s’està comportant. Hi ha molta incertesa entre els compradors, mentre que els automòbils elèctrics no acaben d’arrencar tal com necessiten les marques. I cal sumar que el mercat VO segueix sent el rei de tots els mercats.

Com a novetat, des de Secretaria General hem desenvolupat un nou servei d’estadístiques i que el secretari general, Joan Blancafort, us informa més detalladament en l’Infogremi.

En definitiva, esperem que tots els segments enfilin els mesos de més estacionalitat de l’any, des d’aquest mes de maig, passant per juny i juliol, amb l’objectiu d’aconseguir pujar les vendes. En quant a les postvendes, sí estem tenint un any positiu.