Skip links

Maig: “Venen els mesos, teòrics, de bonança”

Hem cobert un terç del any i tot i que el mercat està ressentit, fruit de la Covid-19 que encara arrosseguem des de l’any passat, els números de l’ocupació en el nostre sector són de millora malgrat tancar un quadrimestre per oblidar. Però percebem una millora lenta de recuperació: l’ocupació a nivell espanyol ha crescut un 3,4% que representa 19.000 ocupats més i a Catalunya ja arribem als 3.000.

Una dada significativa pel nostre sector com a signe de recuperació de la riquesa i ocupació, és que el descens de les vendes ve marcat per la situació laboral de tots els sectors, la reestructuració de les plantilles i els ERTOS. Tot això fa que la inseguretat dels consumidors estigui condicionada però malgrat tot, aquest 2021 dona signes de recuperació encara que lents, ja que es confia en la recuperació de la normalitat amb el final de l’estat d’alarma o l’augment del ritme de vacunacions.

Entrem en els mesos que històricament ens donaven la estacionalitat més alta: maig, juny i juliol. Esperem que l’augment de les vacunes a la població aportin un enfortiment de la confiança i recuperació, sabent que enguany encara serà dur…

En definitiva, no ens queda una altra que confiar que els polítics actuïn amb la màxima responsabilitat, amb l’objectiu de mantenir l’activitat i que les empreses puguem recuperar l’ocupació per activar la famosa roda de consum.

Jaume Roura

President de Fecavem i el Gremi del Motor