Skip links

Matriculacions de juliol: baixen un 17,2% els turismes

El mercat d’automoció català torna a repetir unes matriculacions a la baixa arrossegat per la conjuntura econòmica i la manca de vehicles. Així doncs, constatem com concessionaris de moltes marques mantenen llargues llistes d’espera a expenses que es normalitzi la producció en el sector de l’automoció.

Turismes

En turismes, Catalunya tanca aquest mes de juliol amb una baixada del 17,2% i 8.975 unitats matriculades, mentre que al conjunt del territori espanyol baixa un 11,6% i 73.322 unitats matriculades. En l’acumulat de l’any, Catalunya baixa un 11,6% i 59.073 unitats matriculades. Mentre que Espanya presenta una baixada del 23,6% i 407.830 unitats.

Motocicletes

En motocicletes, Catalunya tanca aquest mes de juliol amb una baixada del 10,9% i 3.923 unitats matriculades. Manté però, un acumulat anual positiu del 5% i 25.824 unitats. El sector de les motocicletes està també condicionat per la manca de de producte, com succeeix amb els turismes. Malgrat tot, els vehicles de dues rodes sempre han aturat millor el cop que els de quatre, d’ençà de l’esclat de la covid el març del 2020.

Els vehicles comercials i industrials tanquen amb una baixada del 18,2% i 1.738 unitats el mes de juliol i acumulen una baixada del 34,5% i 14.550 unitats. En definitiva, el mercat d’automoció català està molt condicionat per la manca de producte, la conjuntura econòmica desfavorable i la pujada dels diferents carburants. La frenada de matriculacions es transmet a l’usat, una alternativa per a molts potencials compradors però que a causa de l’escassetat, s’encareix també.

Insistim amb què la renovació del parc mòbil també presenta una tendència clara d’envelliment que des del sector i la Patronal Fecavem valorem com a negativa als efectes de les emissions mediambientals i la seguretat dels vehicles que circulen per les nostres carreteres. Properament us enviarem l’Informe Fecavem. Us avancem les xifres en percentatge i absolutes del nostre Infogram.

Infogram del mes de juliol 2022