Skip links

Matriculacions negatives aquest novembre

La Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció veu una onada negativa de la tendència en les matriculacions i es pot accentuar si no es fan cas als reclams que exigim a nivell estatal i autonòmic. Us els detallem més endavant però els nous impostos i els ja existents, sense justificació amb la situació actual, són els principals esculls.

Us adjuntem el pdf de les matriculacions, esperem donar un punt de vista més analític quan tinguem les dades completes ja que la DGT, per problemes interns, han retardat l’enviament de les dades de tancament del mes de novembre.

Aquest és el resum de dades en turismes:

  • Novembre: 11.466, respecte els 14.020 d’ara fa un any és un descens del 18,2%.
  • Octubre: 12.019
  • Setembre: 11.389
  • Agost: 9.586
  • Juliol: 16.935
  • Juny: 12.028
  • Maig: 4.620

Fecavem s’adhereix a la preocupació manifestada per les associacions nacionals del sector davant la previsió que prop del 50% dels vehicles que es vendran l’any 2021, veuran incrementada la seva tributació en el moment de la compra per l’entrada en funcionament de la normativa europea WLTP. El sistema de mesuraments WLPT perfecciona el sistema anterior, el NEDC i dona un resultat de càlcul superior i més ajustat que l’actual. La norma europea no persegueix incrementar la fiscalitat sinó millorar el càlcul de les emissions dels vehicles.

D’altra banda, a Espanya, pel càlcul de l’Impost de Matriculació, s’usa el barem i el canvi objectiu implica una pujada de l’impost dels vehicles del 5%, aproximadament. En d’altres països, o bé no hi ha aquest impost o s’ha corregit el càlcul per evitar la pujada de preus i impostos, com és el cas de França i Portugal.

A més, a Catalunya ens trobem que la Generalitat no fa cas a la petició d’anul·lar l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni durant el període que duri la pandèmia. Ho havia corregit en

la primera onada però en aquesta segona no ha considerat la petició cursada per Foment, UPM, RACC, Cambra de Comerç i la nostra patronal. En l’entorn tan complicat que vivim actualment, és una dificultat afegida per a una activitat de tant impacte en l’economia i l’ocupació com ho és l’automoció.