Skip links

El president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, present al IV Foro ANFAC

La Patronal Catalana de l’Automoció, Fecavem, i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona van quedar representants de la mà del seu president, Jaume Roura en el IV Foro ANFAC dirigit a la mobilitat sota el lema ‘Junts cap al futur’.

L’acte va servir per conèixer i entaular una primera impressió amb el nou ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu. Com a exalcalde de l’Ajuntament de Barcelona i coneixedor de la realitat catalana pel que fa a l’automoció, el president Roura li va traslladar el desig de començar a entaular trobades que apostin per una mobilitat on el paper de la privada segueixi tenint els drets i deures per poder vetllar pel benestar de la societat i l’economia del nostre país.

L’acte també va comptar amb la cloenda del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Per la seva banda, el president d’ANFAC, Wayne Griffiths, va manifestar la necessitat que hi ha a l’hora d’establir un marc de col·laboració entre la mobilitat pública i la privada en el desenvolupament de tota ella i la necessitat de considerar el vehicle de zero emissions com a part integral de la solució.

D’altra banda, els encarregats de la venda de vehicles, els concessionaris, han estat representats per Marta Blázquez, presidenta de Faconauto , que ha posat en relleu el problema que està experimentat Espanya respecte a altres països del seu entorn, ja que s’està quedant a la cua incentius fiscals que fomentin l’electromobilitat. “Aquesta transició no es pot fer sense polítiques específiques i sense una aposta decidida per part de les administracions públiques. El manteniment del Pla MOVES amb ajudes directes per a l’adquisició de vehicles elèctrics ens sembla essencial i la posada en marxa de mesures fiscals ad hoc per incentivar la demanda probablement és la millor palanca per accelerar el mercat. Entre tots cal fer el possible perquè el comprador senti que adquirir un elèctric comporta múltiples avantatges”.

Josep Martínez Vila, conseller delegat de Saba, ha assenyalat la necessària transformació de les infraestructures per contribuir en el progrés cap a la descarbonització. “La penetració del vehicle elèctric queda limitada si no se soluciona la problemàtica de la potència a la infraestructura de càrrega, especialment als aparcaments subterranis, que són hubs de serveis de mobilitat sostenible per a persones i mercaderies”.