Skip links

En marxa els processos d’implantació de les ZBE per al 2023

Queden sis mesos per a la implantació de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) del 2023 a les ciutats de més de 50.000 habitants. En aquesta línia, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés participatiu obert a la ciutadania i les empreses.

El passat 2020, va entrar en vigor la Zona de Baixes Emissions a les Rondes de Barcelona, que engloba la ciutat de Barcelona i quatre municipis més de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La sentència del TSJC de març de 2022 l’anul·la per defectes en la justificació de l’ordenança. Per això, l’Ajuntament de Barcelona promou, ara, un nou procés de participació ciutadana amb l’objectiu d’adaptar l’actual ordenança al nou ordenament vigent. I tot plegat en un procés que, de cara al ciutadà, aportarà pocs canvis, i es limita a estar centrat en els vehicles sense distintiu ambiental.

El Gremi del Motor participa activament en la seva redefinició i ho fa com a membre de la comissió de seguiment del procés participatiu, en els grups de treball oberts a la participació privada i, addicionalment, responent a la consulta prèvia sobre el projecte d’ordenança reguladora. Aquests aspectes es fan presentant les consideracions que trobareu a l’enllaç del final d’aquest article.

En el proper exemplar de la nostra revista mensual, facilitarem una completa informació de les consideracions que el Gremi del Motor, seguint les pautes de les patronals Faconauto i Anfac, presentarà a la resta de municipis i entitats competents en la implantació de les ZBE de la nostra província. Seguim!

https://www.gremidelmotor.org/files/62-8505-fichero2/GREMIDELMOTOR-ZBE.pdf