Skip links

Quin model de negoci segueix l’automoció a casa nostra?

KPMG ha elaborat un informe d’accés privat sobre els nous models de negoci, la cadena de subministrament i el talent del món de l’automoció. I també analitza el moment que passa el centre de l’agenda de l’automoció espanyola, segons indiquen els enquestats espanyols de l’estudi Global Automotive Executive Survey 2021 (GAES 2021), realitzat per KPMG a tot el món partir de les respostes d’executius de la indústria automobilística i de sectors adjacents.

A grans trets, us avancem alguns resultats força concloents. El 62% dels directius espanyols preveu que el 2030 la majoria de les vendes de vehicles nous es faci ja per Internet. Aquest percentatge puja al 78% en el cas dels directius consultats a nivell global. Així, aconseguir una experiència digital fluida i sense complicacions serà un factor clau en l’elecció de compra dels clients, i és més important fins i tot que el propi rendiment del vehicle.

A més, pel que fa a les formes de propulsió, per al 61% dels entrevistats del nostre país, la paritat entre els preus del vehicle elèctric i del vehicle de combustió serà ja una realitat el 2030.