Skip links

S’allarguen les garanties, com afecta als fabricants?

El Gobierno de España ha aprovat un Real Decreto Ley dels anomenats omnibus pamb l’objectiu de modificar matèries com la competència, el blanqueig de capitals, les telecomunicacions, les mesures tributàries, entre d’altres. Però també contempla la defensa dels consumidors.

En paraules del Ministre de Consum d’Unidas-Podemos, Alberto Garzón, aquesta modificació potencia l’estratègia d’economia circular i augmenta la durabiltat dels productes allargant el termini de garantia dels béns de consum de 2 a 3 anys. Ara bé, això suposa allargar el termini legal a les empreses i fabricants per a disposar de peces de recanvi de 5 a 10 anys.

El Real Decreto Ley preveu l’entrada en vigor a partir de l’any 2022 i perquè això succeeixi, ha d’aprovar-se al Congreso de los Diputados i la previsió és que se sotmeti a l’aprovació durant aquest mes de maig. N’estarem atents.

Quines conseqüències pot suposar?

L’impacte previsible és molt important perquè augmenta la responsabilitat de les empreses, motiu pel qual les activitats més representatives de les empreses, el comerç i l’automoció, es movilitzin i posicionin, adoptant les mesures adients, davant d’una  decisió de govern que, en la seva gestació, ha passat inadvertida.

Anunci de l’aprovació de modificació des del Ministerio de Consumo