Skip links

El Saló Ocasió ven 800 cotxes i genera un volum de negoci superior als 19 milions d’euros

El Saló Ocasió que s’ha celebrat des del passat dissabte 26 de novembre i fins diumenge 4 de desembre ha tancat la seva 40a edició amb 800 cotxes venuts. Es calcula que el saló, ha generat aproximadament un volum de negoci superior als 19 milions d’euros en la venda de vehicles, tenint en compte un preu mitjà per unitat de 24.000 euros.

Els cotxes que més sortida han tingut han estat unitats de les classes B i C, és a dir, utilitaris de fins a 4 metres de longitud amb 3 o 5 portes, i sedans, tot terrenys, monovolums i SUV de, com a mínim, 4,5 metres de llargada. Pel que fa a les motoritzacions, els models híbrids han tingut molt bona acollida entre els compradors, juntament amb els de gasolina, tots ells amb etiqueta C o Eco que permet circular sense restriccions per les zones de baixes emissions (ZBE). De la seva banda, els vehicles elèctrics són encara força residuals al mercat i només han representat un 3% de l’oferta present al certamen.

A més de les 800 unitats venudes directament al saló, també s’han iniciat moltes operacions que es concretaran als concessionaris durant els propers dies, contribuint així a incrementar la xifra total de transaccions i volum de negoci definitives, així com les dades de vendes de cotxes seminous globals del mes de desembre.

Segons el president del Saló i de Fecavem, Jaume Roura, “cal estar satisfets dels resultats del saló tenint en compte les dificultats que actualment presenta el mercat amb una situació d’inflació generalitzada que repercuteix en els preus dels vehicles i també de les condicions dels seu finançament. Per aquest motiu, crec que hem de celebrar que durant el saló s’hagin venut, de mitjana, gairebé 100 vehicles al dia amb entrega immediata”.

Organitzat pel Gremi del Motor i la Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, Fecavem, juntament amb Fira Barcelona, el Saló Ocasió ha rebut més d’11.000 visitants en els 9 dies de celebració. La 41a edició de l’esdeveniment està prevista que se celebri durant la tardor de 2023 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.