Skip links

Setembre 2023 | Jaume Roura: “Molt atents als propers quatre mesos abans de tancar l’any”

El mes d’agost d’enguany, com ja acostuma a ser repetitiu, és un mes vacional i de poc trànsit de compradors. Així doncs, les vacances també del personal de les nostres empreses, condiciona les vendes i la facturació de les postvendes.

Per tant, la valoració d’agost no és un referent per l’exercici global, el qual cal estar molt atents a la situació general que afrontarem a partir del mes setembre que tot just comença. Malgrat tot, és significatiu les dades que ens donen les darreres matriculacions: 7.506 unitats i un 21,2% d’increment interanual, situant-se per sobre de la mitjana espanyola (7,6%). I un apunt, el gran repunt se situa en els vehicles industrials i, per tant, és un indicador d’una recuperació econòmica sobretot centrada en el segon sector. Sense obviar la importància del turisme i el tercer sector en una època d’estiu i vacances com és el mes d’agost.

Ja que hem carregat piles, després de vacances cal seguir el fil, des de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona, sobre la situació política complicada que es presenta tant a Espanya com a Catalunya.

La incertesa ens confon i la transformació del nostre sector encara més. L’economia, malgrat alguns indicadors en positiu, continua condicionada pel context de policrisi que va des de la guerra d’Ucraïna, els efectes encara notoris de la covid, la finalització de les ajudes europees del Next Generation el proper 2024 o la situació de sequera que patim a casa nostra.

Tot plegat, no ajuda pas i els interessos estan a l’alça, mentre que la butxaca dels treballadors i treballadores ho passa malament. Per tant, també la de tot l’empresaria que cada dia veu la situació més mermada. Això ens porta certes complicacions que hem d’afrontar tots units i elGgremi i la Patronal Fecavem som el pal de paller de la unitat del sector. Defensarem i treballarem perquè s’imposi el sentit comú i es tingui en compte el valor que nosaltres representem un servei social necessàri i essencial. Vetllem perquè la roda del consum no pari.

Jaume Roura Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona