Skip links

Setembre: “Cal facturar per salvar l’exercici”

Setembre és un mes històricament inestable, però aquest del 2021 és important tenir-lo ben en compte. Necessitem que els quatre mesos que resten per tancar l’any, el mercat funcioni i poder disposar de producte, tant si és de VN com VO. El més important és facturar per salvar el tancament de l’exercici.

Tenim molts fronts oberts i des de Fecavem treballarem per donar solució a tots ells. La posada en marxa, d’una vegada per totes, del Moves III és prioritari. Però també anem en altres línies que defineixen tots els plans de mobilitat pendents. D’aquesta manera, necessitem solucions, com les etiquetes de la DGT i les ZBE i la seva implementació progressiva. Per això, tenim diferents reunions amb l’objectiu de vetllar pels interessos de la ciutadania i trobar solucions als temes més actuals.

La transformació cap a l’electrificació fa que sigui indispensable plantejar seriosament un pla de formació complet que permeti tenir personal preparat i qualificat. Els tractaments per aquest tipus d’automoció és molt diferent del de combustió i cal traslladar als governants aquesta diferenciació perquè tinguin cura en el moment de prendre les dedicions que els correspon.

Cal recordar que, encara avui, el motor de combustió el necessitem i per molts anys. Les fàbriques no poden aturar-se… Prou problemes patim amb els microxips i la falta de semiconductors. En definitiva, aquest setembre vindrà marcat per l’aplicació de l’impost sobre el CO2. Una vegada més, repetim que la nostra Patronal no està conforme però haurem d’afrontar-lo i seguir lluitant perquè no ens discriminin, a Catalunya, davant la resta d’Espanya.

Tampoc m’oblido de l’alliberació dels peatges de les principals autopistes catalanes. Serà una millora que cal posar en valor. I vull recordar que, finalment, està previst obrir les portes de l’Automobile BCN a finals de setembre. Un event important per a tothom i nosaltres ja preparem una jornada completa que tractarà qüestions sobre el futur més immediat que cal afrontar.

En matèria de matriculació, les xifres de tancament del mes d’agost normalment acostumen a ser les més baixes de l’any. Sembla que el VO aquest any és el que ha resistit de forma consecutiva. Ànims a tots i totes i amb les piles ben carregades… Ara, més que mai, engeguem els motors per afrontar la recta de final d’any.

Una abraçada a tots i totes,

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor