Skip links

Un mes de novembre frenètic

Hem superat un novembre d’activitat frenètica, marcat per la celebració del Saló Ocasió de Barcelona. Un mes en el que hem alertat públicament dels perjudicis de l’Impost de CO2 en el sector i en la gestió pública a Catalunya.

Així doncs, els indicadors que hem recopilat són prou clars i, ara, falta que hi hagi la voluntat política de corregir errades. En el marc del Saló Ocasió, des de la nostra patronal hem reivindicat conjuntament amb l’espanyola Faconauto, el paper de l’automoció a Catalunya. També avança la regulació circulatòria del vehicle connectat i autònom. Els avenços tecnològics, per una vegada, van per davant la norma i, ara, és imprescindible marcar els tempos. Fins que no sigui així, la cosa no funcionarà.  Però això no és tot: hem entrevistat el president de l’associació de Girona Corve, el senyor Jordi Solà, una persona jove que viu amb passió el sector i que ens ha transmès el seu punt de vista.

De feina no ens en falta! També agraïm l’estreta col·laboració amb totes les entitats i persones que ho feu possible. La nostra col·laboració estreta amb Fira Barcelona per aquesta darrera 41a edició del Saló Ocasió, ha estat tot un èxit i el tanquem amb una bona xifra de vendes. En paral·lel, també en el marc del Saló, hem traslladat al Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, les necessitats del sector, de forma coordinada amb Faconauto i hem comptat amb el seu suport, doncs ha visitat el recinte firal i va intercanviar impressions amb tots els nostres expositors. I un altre agraïment a la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, que va ser present a la IX Jornada d’Automoció Catalunya, i on es va certificar la bona entesa i el nou camí que obrim amb el govern socialista municipal després de vuit anys sense resposta per part de l’anterior govern de l’exalcadessa Ada Colau.

En paral·lel, el nou govern espanyol constituït ja ha anunciat la pròrroga del Pla Moves, que valorem com una excel·lent notícia per al sector, malgrat que, com diem a Catalunya, ‘no tot són flors i violes’. El retard en els pagaments és considerable i resta potencialitat al pla anteriorment esmentat.

També avança la regulació circulatòria del vehicle connectat i autònom. Els avenços tecnològics, una vegada, transcorren seguint la norma i, ara, és imprescindible marcar els tempos. Fins que no sigui així, la cosa no funcionarà. 

D’altra banda, he llegit l’informe de l’autoritat catalana de la competència sobre la implantació de la xarxa de punts de recàrrega, que detecta alguns aspectes que cal corregir sobre la marxa en la línia que toca. I, en darrer terme, hem de tenir molt present que estem molt per sota de la mitjana de la Unió Europea en termes d’introducció de vehicle elèctric en el mercat estatal i lluny dels objectiue marcats en el Plan Nacional Integrado de Energía y Clima (PNIEC). Per a més informació, us enllaço amb el darrer Baròmetre d’ANFAC. https://anfac.com/wp-content/uploads/2023/11/Barometro-Electromovilidad-ANFAC-3T-2023.pdf