Skip links

Abril 2022 | Jaume Roura: “Hem arribat a vendre 3 cotxes VO per cada 1 de nou”

Tanquem el primer trimestre d’aquest any 2002 seguint amb la incertesa del mercat, agreujada per la guerra a Ucraïna. No podem estar pas contents dels resultats, doncs l’esperança de tornar a la normalitat dels bons anys, sens retards, és ben viva i esperem que Rússia i Ucraïna s’entenguin i aturi una lluita incompresa en el segle XXI que deriva d’una invasió.

L’acumulat del trimestre de 22.858 en situa encara en xifres molt per sota del 2019, any previ covid, en un 25% i del 2020 en un 10%. Però s’està compensant en part per la bona marxa del VO, que està tirant prou be i ja hem arribat a vendre 3 cotxes de VO per cada 1 de nou, xifra que duplica els anys de normalitat.

Un altre aspecte és que seguim treballant en defensa de la mobilitat privada i hem aconseguit alguns resultats com la suspensió de la Zona de Baixes Emissions ZBE que és prou important. Sempre ens vam posicionar en contra de les maneres, el com es va plantejar, i ara un tribunal ha tombat l’objectiu del govern municipal de Barcelona que, una vegada més, es va fer per la via directa sense trobar un consens a la mesura. Veurem com acabarà però per de moment està suspesa. També estem recorrent el projecte de les superilles, així com les obres de Via Laietana… No podem estar callats davant les actuacions municipals de Barcelona, que també afecten a la resta de municipis de Catalunya.

En paral·lel, estem també col·laborant per aconseguir un acord de negociació col·lectiva, el més just possible. D’una banda, els treballadors necessiten equilibrar els seus ingressos per fer front a la pujada de preus, marcats per una inflació inesperada. Hem d’entendre que el personal és una part molt important de les nostres empreses.

Per aquesta derivada i totes les altres que marquen el context econòmic i social actual, col·laborem amb institucions empresarial com CEOE i Foment del Treball per defensar un ajust de pressió fiscal que patim com a empresaris, també seguim lluitant amb l’impost del CO2 per reclamar la seva accepció dels vehicles que tenim a la venda. No és just pagar pel que no circula. En definitiva hem de seguir més que mai junts per superar, una vegada més, crisis inesperades.

Bona Setmana Santa i ànims a tots i totes!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor