Skip links

Ajudes públiques de l’AMB orientades als transportistes

Beneficis en la compra de vehicles destinats al transport de mercaderies
Des de Fecavem i el Gremi del Motor ens fem ressò de les ajudes públiques a la compra de vehicles, destinades al sector de la distribució urbana de mercaderies. L’Àrea Metropolitana de Barcelona obra aquestes ajudes amb la finalitat de recolzar el sector i afrontar un nou escenari on el comerç electrònic té cada vegada més importància. També per adaptar-se a les zones de baixes emissions (ZBA) i les noves estratègies  de distribució (microplataformes, punts de recollida), sobretot per a l’última milla.

En primer lloc, hi ha ajudes als autònoms dedicats al transport i la distribució de mercaderies, per tal de facilitar-los la compra de vehicles comercials nous de baixes emissions a canvi de retirar un de vell. En segon lloc, ajudes a la compra de bicicletes i tricicles de càrrega a autònoms, cooperatives, associacions, fundacions o empreses d’inserció social dedicades a la logística urbana de la darrera milla.

Aquesta ajuda per a vehicles de categoria N1 és compatible amb els plans estatals RENOVE 2020 i MOVES II. Les ajudes són percentuals i el detall del càlcul figura en les bases reguladores. El quadre següent representa les ajudes màximes per vehicle.

Des de Fecavem, ens hagués agradat que la dotació pressupostària fos major i que els requisits no fossin tan restrictius però en qualsevol cas, recomanem que aquells potencials beneficiaris coneguin aquesta possibilitat pels seus interessos.

FES EL TRÀMIT!