Skip links

Alerta! Molts titulars de vehicles perdran poder adquisitiu per les noves ZBE de l’any 2023

Aquest és, en poques paraules, un efecte que preocupa a molts titulars de vehicles i a tots els professionals del motor, que disposen de vehicles d’uns anys d’antiguitat i volen saber si els afecten les noves restriccions de les Zones de Baixes Emissions, previstes per l’any 2023. 

No ens agafa en un bon moment, gens. És evident que la pandèmia ens ha fet més pobres en conjunt. A més, s’ajunta la dificultat de trobar vehicles nous per la manca de microxips i que aquesta escassetat ha encarit el producte. Tampoc ens ajuda la creixent pressió fiscal o, en altres termes però amb un mateix resultat, no hi ha suport públic per fer front a la renovació del vehicle.

El canvi climàtic ens preocupa a tots i calen mesures per contenir les emissions mediambientals per evitar mals majors, però el cert és que s’anuncien unes mesures d’un elevat abast que penalitzen l’usuari del vehicle privat i provoquen una angoixa i un patiment que s’ha d’evitar. 

Algunes corrents d’opinió relacionen equivocadament el vehicle privat amb una posició social benestant i no és així. Les restriccions afecten especialment aquells que viuen fora dels centres urbans, els qui viuen en pobles o urbanitzacions on el transport públic no té la qualitat dels espais urbans i aquells que tenen menys poder adquisitiu per renovar el seu vehicle. Per a tots ells, els accessos als nuclis urbans i els seus serveis els quedarà encara més lluny. 

Cal que comencem a preparar el terreny i ens informem bé sobre què vindrà. I que no ens agafi desprevinguts. Fecavem i el Gremi del Motor preparen el terreny traslladant comunicacions als alcaldes dels municipis que adoptaran aquestes mesures i demanant-los transparència per saber el que ens espera. 

En fi, recomano la lectura de la notícia “Publiquem la guia ZBE” perquè no ens agafi desprevinguts. És un article de molt interès per als professionals del motor perquè comercialitzen vehicles i perquè mantenen una bossa de vehicles permanent, per raó de la seva activitat.