Skip links

Apropa’t al Saló Ocasió fins el 4 de desembre!

Estem immersos en el Saló Ocasió de Fira Barcelona i celebrem el retorn després de dos anys marcats per la pandèmia. Des del Gremi del Motor i Fecavem hem impulsat aquests dies, des del mateix Saló, jornades com un debat sobre mobilitat amb representants polítics o la jornada FP Dual. Però anem més enllà i les primeres dades que ens arriben reforcen que aquest Saló era necessari. Tanca les seves portes el proper 4 de desembre i per seguretat, preu, prestacions i baix impacte ambiental s’adapta als temps actuals.

Els vehicles d’ocasió semi-nous (de menys de 4 anys) són una excel·lent opció de compra davant l’escassetat d’estoc de cotxes nous i terminis d’entrega elevats derivats de la falta de microxips i matèries primeres. Tot i que el mercat d’usats també ha vist minvada la seva oferta, el Saló Ocasió – que se celebra del 26 de novembre al 4 de desembre al recinte de Montjuïc–, ha aconseguit reunir més de 2.000 vehicles seminous de les principals marques amb l’objectiu de reactivar les vendes de turismes d’aquesta antiguitat, que representen el 28,27% de les operacions a Catalunya.

Actualment a Catalunya es venen 2,8 vehicles usats per cada cotxe nou, dada que revela el creixent interès pel mercat d’ocasió. Les xifres de vendes van augmentar un 9,7% a l’octubre i mantenen la tendència a l’alça impulsades per les transferències formalitzades a la província de Barcelona, que es van incrementar un 16%. En els deu primers mesos d’aquest any s’han venut a Catalunya 231.073 turismes usats, un 1,18% més que el 2021 i gairebé un 6% més que el 2020, quan el mercat va patir moltes oscil·lacions a causa de la pandèmia. La patronal alerta, així mateix, que el 58% de les transferències de vehicles usats correspon a turismes de més de 10 anys: “Un indicador que sorprèn davant la imminent implantació de les zones de baixes emissions en poblacions catalanes de més de 50.000 habitants”, assegura el president de Fecavem i el Saló Ocasió, Jaume Roura, qui afegeix: “En no incorporar-se vehicles nous o seminous per l’escassetat d’oferta provinent de flotes i automatriculacions, la mitjana d’edat del parc automobilístic augmenta, es generen més emissions ambientals i es rebaixa la seguretat viària”.

Per contribuir a revertir aquesta tendència, el Saló Ocasió celebra la seva 40 edició amb una seleccionada oferta de més de 2.000 vehicles seminous amb entrega immediata que compleixen amb les actuals exigències mediambientals. El 100% de l’oferta del saló disposa, com a mínim de l’etiqueta C, que permet circular sense restriccions per les zones de baixes emissions. Així mateix, un 12% dels vehicles exposats seran híbrids o híbrids endollables, mentre que un 3% són elèctrics, tots dos amb la classificació energètica més neta del mercat: eco (híbrids) i zero (elèctrics i híbrids endollables).

En aquesta 40a edició comptem amb una exposició de més de 2.000 cotxes d’una vintena de concessionaris associats al Gremi del Motor i Fecavem. S’exposen des d’utilitaris fins a unitats d’alta gamma, nacionals i d’importació, procedents majoritàriament d’automatriculació, gerència, flotes, demostració, cortesia i vehicles d’empresa. Tots els models que es posen a la venda disposen de garantia del concessionari i han estat revisats per Applus+, una de les companyies líders mundials en inspecció, assajos i certificació, com a aval del seu perfecte estat i immediata posada en circulació.

El Saló Ocasió se celebra al Palau 8 del recinte de Montjuïc amb accés per la Plaça Espanya i està obert de 15h a 20h durant els dies laborables i d’11h a 20h els caps de setmana. El preu de l’entrada serà de 6 euros, i, gratuït per als menors de 18 anys acompanyats.