Skip links

Baixen les matriculacions de maig un 10,9% a Catalunya: consulta totes les dades

El mercat d’automòbils de turisme a Catalunya baixa un 10,9% el mes de maig, el mateix percentatge de l’acumulat anual. Hi ha una certa correspondència amb el mercat espanyol, ja que aquest baixa un 9,8% el mes de maig i un acumulat de l’11% negatiu, anem en paral·lel.

Es mantenen els factors que condicionen negativament el mercat, com són la manca de microxips, la pujada de l’IPC interanual i la incertesa derivada de la guerra a Ucraïna que ja suma 100 dies.

Caiguda destacada a Barcelona

La caiguda de mercat més important és a la província de Barcelona perquè el canal d’empresa liderat per les flotes ha perdut pes específic, beneficiant altres indrets de la resta d’Espanya, atesa la pressió fiscal derivada de l’Impost de CO2.

El sector de la motocicleta puja un 16,6%. El maig, tradicionalment, és un mes excel·lent pel sector. L’acumulat anual se situa en un 10,6%. Aquest percentatge és molt menor que el de l’any anterior, que va ser del 38,5%, però realment amb la situació del mercat actual, és un indicador que hem de valorar positivament.

Ciclomotor i vehicles comercials

El ciclomotor també presenta uns bons registres, amb pujades del 56,7% el mes de maig i el 66,2% de l’acumulat anual, però en el conjunt de vendes de les dues rodes, el número d’operacions és petit.

La venda de vehicles comercials i industrials continua amb un procés de desacceleració i el mes de maig es xifra en un 30% de caiguda i un 37,5% acumulat negatiu. Els potencials compradors travessen un moment de dificultat i tampoc troben vehicles nous en el mercat i continuem sense estímuls per part de l’Administració Pública. Cal tenir en compte també, les dades que ens aportarà el VO.

En definitiva, a curt termini no comptem amb els estímuls de les administracions que actuen com a revulsiu del mercat, de manera que la perspectiva de recuperació passa perquè els vehicles arribin als concessionaris i puguin atendre amb normalitat els seus clients i per a una millora de la conjuntura econòmica nacional i global.