Skip links

Carta a la ciutadania i les empreses

El proper mes de maig, l’Agència Tributària de Catalunya informarà als titulars de vehicles del nou impost CO2 que grava els cotxes, motos i vehicles comercials, al que haurem de fer front d’ara en endavant. 
De forma reiterada, des de Fecavem -la Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció-, hem demanat la suspensió de l’impost fins a superar la crisi sanitària, econòmica i social que patim. De fet, el Govern de la Generalitat va aprovar amb el Decret Llei 33/2020 de mesures urgents, deixar sense efecte l’impost meritat en l’exercici 2019, donant resposta a les dificultats econòmiques. Però tot i que aquestes dificultats s’agreugen perquè la durada de la crisi s’allarga, el proper mes de maig augmentarà la pressió fiscal sobre els ciutadans i les empreses en el seu primer any amb una quota bonificada, en part, que es normalitzarà a partir de l’any vinent. Per tot plegat, hem creat un servei d’ús púbic a la ciutadania que va més enllà dels nostres agremiats i agremiades. Així doncs, posem a la vostra disposició la Calculadora de l’Impost CO2, verificada de forma algorítmica i seguint els criteris marcats des de la Generalitat. L’objectiu d’aquesta és que pugueu calcular quant cadascú pagarà del seu impost CO2. Un impost únic que no s’aplica a la resta de l’Estat espanyol. 
Per més informació sobre aquest impost i el nostre posicionament, ho trobareu al nostre enllaç de la CALCULADORA. Tractant-se d’una informació que afecta d’una manera generalitzada a persones i empreses, informa a qui consideris i ajuda’ns a fer-ne difusió amb l’etiqueta #stopasfixiafiscal.