Skip links

Desembre: “Haurem d’esperar el 2023 per a la plena recuperació”

Deixem enrere el mes de novembre i ens enfilem cap al darrer mes d’aquest 2021. Un desembre que ens aportarà el tancament de l’exercici i que no ens proporcionarà las alegries esperades o millor pressupostades. Malgrat tot, seguim mirant endavant i esperem mantenir la bona salut que és el més important.

Reflexionant sobre la situació amb què ens trobem, i que seguirem afrontant, cal estar atents per planificar un 2022 que seguirà amb la mateixa tendència. No ens enganyem, tots prevèiem que el proper any seria el de la recuperació. Però veient el panorama, haurem d’esperar fins al 2023. Reitero: cal preparar-nos i veure com es desenvolupa el 2022 i sobretot traslladar a tot el personal la rectitud amb el compliment de les normes de seguretat contra la covid per evitar contagis, tan perjudicials per a la salut de les persones i el funcionament de les nostres empreses.

Pel que fa als reptes més immediats, cal afrontar tot allò que la manca de planificació ha generat aquesta pandèmia. Hem de seguir de ben aprop el retorn a la normalitat dels xips i microxips amb l’objectiu que les fàbriques no s’aturin. Sabem que no depèn directament de nosaltres però cal informar molt bé als clients de la situació i no podem enganyar-los. Explicar la realitat i carregar-nos de paciència és la tasca més immediata.

En darrer terme, la reforma laboral continua pendent de les conseqüències que ens repercutirà a les empreses, l’increment energètic i els nous convenis. Són qüestions que des de les patronals vetllarem per defensar en el possible i amb les millor condicions.

Acabo com és de rebut, donant ànims a tots i totes perquè com sempre he dit des de que va començar aquesta crisi el març del 2020, ens ensortirem. A més, aquestes festes les passarem millor que les anteriors i esperem que les properes ja siguin de plena normalitat.

Salut i bones festes!

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem