Skip links

Fecavem es posiciona des de l’Automobile Barcelona com a líder en mobilitat privada

Fecavem, com a Patronal que agrupa el sector de la Distribució d’Automoció a Catalunya, celebra l’èxit d’aquesta nova edició del saló internacional Automobile Barcelona i Motoh!. A la vegada, volem destacar que s’ha superat el número de visitants inicialment previst per als organitzadors amb un increment del 20%, segons xifres oficials.

Des de l’any 1919, Fira Barcelona reuneix cada dos anys les principals marques del sector i durant la seva celebració atrau el focus cap el sector, donant a conèixer les darreres novetats tecnològiques. Però a més, enguany, des de Fecavem considerem ens ha ajudat a transmetre tot el que aporta el sector tant el cotxe com la motocicleta a la societat i esdevenir clau i una primera necessitat els qui representem i abanderem la mobilitat privada.


Per la nostra part, amb el nostre suport institucional, hem actuat com a dinamitzadors del sector de la distribució comercial de l’automoció, de la mà de Fira Barcelona i les marques participants, agrupades a través d’ANFAC per la banda dels fabricants.

A més, aquesta edició, el moment és propici perquè hi ha eleccions municipals i la mobilitat és un eix clau entre les diferents opcions polítiques i un dels centres de debat que més varietats presenta en cadascun dels programes dels futurs alcaldables. Com a sector, en el seu conjunt, hem reivindicat el paper del vehicle de motor  -en qualsevol de les seves vessants-, en la nova mobilitat i hem constatat l’àmplia acceptació que té en la societat. Bona prova d’això és el vídeo que vam presentar en el marc de la Jornada per la Descarbonització i l’Electrificació i que va arrencar l’aplaudiment unànime sobre els valors exposats.

Així doncs, en el marc del Saló, hem organitzat dues jornades: una d’elles amb la patronal dels fabricants Anfac, i un altra amb les entitats que representen la distribució de l’automoció amb Faconauto i Ganvam per parlar de temes de màxima actualitat en el sector amb la presentació de dos nous informes en exclusiva.

En paral·lel, Fecavem ha posat a disposició dels nostres socis i sòcies i el conjunt de visitants, un espai d’exposició traslladant una imatge d’unitat del sector a través del nostre estand. Una de les qüestions que ha generat més atenció ha estat la pantalla tàctil ‘Quin cotxe he de comprar?’, -que és el missatge clau que hem traslladat públicament- que guiava, on, a través de quatre senzilles preguntes, hem recomanat i guiat de forma ràpida l’opció més idònia depenent de la necessitat de cadascú: dièsel, gasolina, híbrid no endollable, híbrid endollable o elèctric. Per tot plegat ens ha servit per generar missatges i donar una resposta a la pregunta que es formulen molts compradors i els visitants que és la citada ‘quin cotxe em compro’, amb una perspectiva de neutralitat tecnològica. Certament, per la descarbonització, el vehicle elèctric té un paper clau, però n’hi ha d’altres a tenir en compte.

En darrer terme, hem generat visites per a les escoles que preparen els joves per treballar al sector (Institut Joan Brossa, Institut Montserrat Roig, Monlau Automoció i Fundació Éxit) en els anys vinents i hem posat en la primera línia mediàtica i d’impacte als mitjans, la nostra pròpia marca Fecavem.

Per a la propera edició del 2025, continuarem treballant per fer més grans els dos salons i amb més repercussió, procurant recuperar la participació de totes les marques, amb xarxa de distribució comercial al nostre territori. 

Com a patronal, agraïm el suport des d’un inici dels nostres partners, CaixaBank Payments & Consumer i Repsol; així com Faconauto, Fecavem, Ganvam i ANFAC. I, en darrer terme, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.


Fins la propera!