Skip links

Les preguntes més repetides sobre l’etiqueta groga

Resolem les qüestions entorn aquesta nova normativa

Des de Fecavem, hem pogut comprovar que la introducció de l’etiqueta groga als vehicles genera incertesa, dubtes i, fins i tot, una mena d’alerta als compradors i clients potencials. D’una banda, la nostra Patronal treballa perquè l’administració ens escolti sobre quina ha de ser la seva implementació. De l’altra, volem avançar-nos i resoldre aquelles qüestions que es venen repetint en els darrers mesos. Així doncs, us facilitem aquest document per la vostra utilitat.

Què passa si tinc un vehicle amb etiqueta groga?
En aquests moments no hi ha res aprovat així que no té cap limitació. Si aproven el calendari alternatiu, una moto o un cotxe euro 3 amb etiqueta groga podrà circular sense restriccions a la ZBE fins el 2026, un cotxe euro 4 fins el 2028 i un cotxe euro 5 fins el 2030.

Quins vehicles porten l’etiqueta groga?
Actualment, només dins la província de Barcelona es registra un 31,73% amb aquesta singularitat. Això representa prop de 789.000 vehicles.

Com afecta l’etiqueta groga per circular dina l’AMB?
Fins que no s’hagi aprovat, no hi ha cap afectació.

Quina data de finalització tenen marcats els vehicles amb etiqueta groga?
Ara mateix, cap. Si la solució que apostem i proposem tira endavant, entre 2026 i 2030, segons la normativa Euro del vehicle.

Val la pena comprar-me un cotxe dièsel?
Actualment si el que necessites és un vehicle amb autonomia, segueix sent la millor alternativa en preu i qualitat, entre altres propostes de motorització del mercat. Els dièsel d’avui són molt eficients i nets.

Hi ha previstes altres zones de baixes emissions en altres ciutats?
Sí. A partir de l’any 2023, les ciutats amb més de 50.000 habitants han de tenir una Zona de Baixes Emissions delimitada. Són 149 localitats (23 a Catalunya) les que superen aquesta xifra. No hi ha encara cap previsió concreta de com es concretarà.

Quin ús podré donar a un vehicle amb etiqueta B en un futur?
Fora de les hores i àrea de restricció previstes en la zona de baixes emissions, el mateix que ara. A més, hi ha un sistema d’autoritzacions i usos previstos per als vehicles sense distintiu que hem demanat que es mantinguin per als vehicles amb distintiu groc B.