Skip links

El mercat de VO

Hem tancat setembre del 2020, un mes després de l’estat d’alarma marcat per la covid-19, un mes que ens dona unes matriculacions  de 11.679 turismes nous a Catalunya i això fa que en l’acumulat ens situem en 85.354 unitats. Si el comparem amb el mercat total d’Espanya, la tendència és millor. A la resta de l’Estat, el canal de turismes de lloguer influeixen negativament en el comportament del conjunt del mercat.

A la resta de l’Estat, el canal de turismes de lloguer influeixen negativament en el comportament del conjunt del mercat.

El mercat de VO està creixent. No tenim encara dades del tancament però dir-vos que estem treballant per confirmar la celebració del Saló d’Ocasió del mes de novembre. El mercat de les dues rodes també esta en un bon moment malgrat la situació i creix un 9,5% el mes de setembre i l’acumulat presenta una baixada del 12%. Pel que fa a al mercat espanyol, les motocicletes presenten un resultat positiu del 5%, lleugerament per sota.

Els plans d’ajuda a la compra que s’han posat en marxa, estem esperant que aquest mes de octubre s’activi, com ja ho ha fet el Moves II, també el Renove. Fem seguiment i us informarem perquè ja toca. Com a notícia destacada, el passat 28 de setembre, el govern d’Espanya va prorrogar els ERTO fins el 31 de gener del 2021. Bona notícia, especialment pels sectors més afectats, però nosaltres també entrem en aquesta pròrroga.

Des de Fecavem i el Gremi del Motor seguim treballant i vetllant perquè no es freni la bona marxa del mercat i puguem arribar al final de l’exercici, el “mínim lesionats”. Per tot plegat, no parem de fer-nos sentir davant de totes les forces polítiques i molt concretament a l’Ajuntament de Barcelona pels perjudicis a la mobilitat privada que està ocasionant la seva famosa “mobilitat tàctica”. La posada en marxa de la Plataforma per la Mobilitat Lliure està agafant molta volada. Per tant repartim més joc de responsabilitat ja que els participants del Gremi del Motor no podem assumir tota la responsabilitat. Per acabar, cal que cuidem les normatives per evitar que la covid-19 repunti, experimentar una recaiguda o un confinament que seria fatal per a tots. Ànims i treballem per enfilar la recta del darrer trimestre d’aquest any 2020.

Ànims i treballem per enfilar la recta del darrer trimestre d’aquest any 2020.

També et pot interessar