Skip links

Què demanem?

Després de vuit mesos immersos amb la Covid-19, semblava que s’anava reconduint la situació, però tristament no es així. Tornem a caure en un augment de contagis que no esperàvem ni tampoc tan aviat com els experts han senyalat. Aquesta situació causa greus perjudicis a la salut i l’economia amb una desorientació total.

El nostre sector estem suportant aquesta situació més lleugera que altres però no ens enganyem, això no és bo per ningú. Sense tornar a fer rodar el consum i que les empreses de tots els àmbits puguin recuperar la normalitat, patirem molt. No pensem, en cap cas, que perquè nosaltres estem sobrevivint la pandèmia una mica millor que d’altres, ho tenim resolt. Doncs no, no tenim resolt res i hem d’estar molt atents a tots el moviments per veure si entre tots sortim d’aquest forat tan fosc.

ho tenim resolt. Doncs no, no tenim resolt res i hem d’estar molt atents a tots el moviments per veure si entre tots sortim d’aquest forat tan fosc.

Ara toca donar aquest missatge a tot el personal: s’ha de fer molta bondat per frenar els contagis si no, no avançarem, esperant la solució definitiva que és la vacuna i aprendre, malgrat tot, a aprendre a conviure amb aquest virus.

Aquest mes d’octubre, el mercat s’ha comportat davant les circumstàncies, en línia amb el moment, 12.019 turismes venuts i un acumulat de 97.364, que representen respectivament un -18,4%  el mes d’octubre i un -33,2%. Esperem  i desitgem que els dos mesos que resten per tancar l’any, puguem recuperar-nos.

Aquest any s’ha suspès el Salo d’Ocasió que ens ajudava a tancar l’any rebaixant estocs de VO, i prou bé ens anava. Ara, no serà possible però tenim una alternativa. Com sabeu, des del Gremi del Motor treballem per ajudar a promoure una campanya amb el títol ‘Portem el Saló a les nostres exposicions’. Ara bé, les circumstàncies ens condicionen poder posar-ho en marxa. Us mantindrem informats. Crec que tots units podem aconseguir generar mes trànsit a les nostres exposicions.

També aprofito per informar-vos que estem fens gestions amb el Govern de la Generalitat, per suspendre de forma sine die l’impost català de CO2 que afecta els vehicles. Veurem el resultat però cal adoptar aquesta mesura, com a mínim, durant el temps d’excepcionalitat que marqui la pandèmia. Ens hem dirigit, conjuntament amb UPM i Foment al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, a través d’una carta que us hem fet arribar a la nostra newsletter Infogremi.

En definitiva, des del Gremi del Motor, demanem responsabilitat, per entre tots, ajudar a sortir d’aquesta situació i encoratjar-vos a seguir treballant mirant el futur per afrontar els canvis, que ja estaven encaminats, i ara amb la pandèmia anirem més de pressa.

Una abraçada a tots i totes,

Jaume Roura i Calls

President de Fecavem i el Gremi del Motor

També et pot interessar