Skip links

Nou curs

Benvolguts companys i companyes,

Com dèiem en anys anteriors quan començàvem el mes de setembre, TORNEM A INICIAR EL CURS. Aquest any, lamentablement, fa mesos que intentem reiniciar-lo, però les circumstàncies ens ho compliquen massa. Per això és molt i molt important fer bondat i complir les prevencions per evitar el contagi per coronavirus i poder, d’una vegada per totes, sortir d’aquesta maleïda pandèmia.

Fent un repàs a la situació, i mirant endavant com no pot ser d’una altra manera, hem de dir que el nostre sector està sobrevivint. Malgrat que amb moltes dificultats però mirant amb optimisme. Mirant enrere, pitjor podria haver estat fins a dia d’avui. Una altra cosa serà a partir d’ara, setembre, davant la incertesa però des del nostre sector sempre hem sigut lluitadors i tirarem endavant.

El balanç de tancament d’aquest agost ens dona un resultat de vendes en línia a un agost normal: 68.000 unitats per les 73.000 del mateix mes del 2019. En conjunt, des del confinament la caiguda és important passant a un -38% a Catalunya i un -40,4% a Espanya en el mercat total de turismes. També cal destacar el -31,3% a Catalunya i -35,0%  a Espanya de vehicles comercials i el -4,2 % de motocicletes a Catalunya. Cal remarcar però que concretament aquestes durant el mes d’agost han crescut un 27,1% si ho comparem amb l’any anterior.

Ara toca afrontar la recta final dels 4 mesos per acabar l’any. Uns mesos complicats per la situació general empresarial i les repercussions en l’àmbit de l’ocupació tot i que el més important és l’objectiu, que personalment sempre he destacat de sobreviure al 31 de desembre d’enguany. És bàsic per assolir el repte del 2021 organitzats i preparats després de les conseqüències de la Covid-19.

La indústria més important del país es la del turisme i una de les més castigades. Les seves repercussions afecten tot els sectors. Som conscients que tot s’haurà de reinventar i encaminar amb altres alternatives. Des de l’automació tindrem un paper molt important per ajudar a cobrir un espai econòmic bàsic per a les economies públiques i privades. Per tant, cal estar atents i afrontar els temps de canvis.

Des de Fecavem i el Gremi del Motor, treballem en defensa de les nostres empreses: des de la presència en tots els estaments públics i privats perquè la nostra veu és necessària fer-la sentir i participar. I això és el que fem amb exemples pràctics. Actualment, formen part de la Mesa d’automoció de Foment del Treball on defensem la nostra indústria i la distribució. A la vegada que els governs, tant autonòmics com l’estatal, ajudin al sector com aeina necessària de país que som.

Tan sols a mode de recordatori, el Gremi del Motor està present a Foment però també a la UPM (Unió Patronal Metal·lúrgica) on tenim la Presidència, a la Cambra de Comerç de Barcelona i som promotors de la Plataforma en Defensa de la Mobilitat Lliure i tots els moviment públics que s’escauen.

Acabo recordant el sentit de la responsabilitat de tots com a empresaris i demano que el nostre personal sigui també molt rigorós quan toca complir totes les mesures preventives per evitar contagis. Cal que estiguem ben atents i units per recuperar la normalitat el més aviat possible.

Una forta abraçada,

Jaume Roura, President de Fecavem i el Gremi del Motor

També et pot interessar