El mercat de la distribució d’automoció català està condicionat pels factors externs i econòmics que estem vivint, Així doncs, el nostre mercat continua en la seva tendència de decreixement arrossegat per la conjuntura econòmica actual marcada per la invasió i la guerra d’Ucraïna, l’increment del cost de la vida i dels subministraments energètics i les matèries primes.
Un factor més propi del sector s’ha de sumar la dificultat de lliurar els vehicles per la manca de semiconductors: les vendes es materialitzen en uns mesos entre la comanda i el lliurament del vehicle.
Així doncs, el mes d’abril s’han matriculat a Catalunya 8.326 turismes, un -13% interanual. El pes català respecte el mercat espanyol baixa a un 12%.
Per la seva banda, el mercat espanyol cau un -11,5% interanual, una baixada inferior respecte a Catalunya, que atribuïm a la Setmana Santa, un període en el qual, les empreses de lloguer matriculen més vehicles; el canal llogater matricula molt poques unitats a Catalunya.
En el que portem de quadrimestre, a Catalunya s’han matriculat 31.184 unitats, un -10,8% interanual. El pes català se situa en un 13,35%. El mercat espanyol acumulat registra una baixada del -11,2. Els vehicles de dues rodes, motocicletes i ciclomotors pugen en còmput quadrimestral en un 12,4%. La venda en el mes d’abril de motocicletes ha baixat un -9% i la venda de ciclomotors, un segment de vehicle dominat pels operadors de sharing amb un volum de matriculacions molt inferior, puja un 60%.
Finalment, les vendes de vehicles comercials i industrials registren una caiguda acumulada del -39.3%, una dada que posa de relleu la dificultat de les empreses perquè no renoven les flotes com en períodes anteriors, bàsicament pels factors indicats al començament d’aquesta nota.