Skip links

Octubre 2023 | Jaume Roura: “El prova error el pagarem car”

El trimestre continua amb incerteses. Des de la Zona de Baixes Emissions fins a la normativa de l’Euro 7 que, novament, s’ajorna. Un prova error que acabarem pagant car i, cal insistir, la sostenibilitat s’ha d’aconseguir des de dues vessants: la mediambiental, però també l’econòmica. I en un entorn cada vegada més competitiu on ens podem quedar a la cua dels Estats Units, però també la Xina, entre d’altres grans potències. Cal saber aprofitar els temps i donar-li la volta. 

En aquesta línia, vull insistir en les línies d’actuació sobre l’Euro 7 que de forma col·lectiva hem emprès des de la mateixa Aliança Europa de Distribuïdors d’Automòbils, AECDR. L’orientació general acordada formalitza avui la posició negociadora del Consell. Atorga a la Presidència espanyola del Consell un mandat de negociació amb el Parlament Europeu, que s’iniciarà tan bon punt aquest adopti la seva posició (no hi ha encara una data tancada).

Segons les consultes que hem realitzat avui, probablement el Parlament tingui una posició -com ja ha reflectit altres vegades- més exigent en termes de terminis d’implantació i reducció d’emissions. Fins a la reunió en què el Parlament hagi de prendre una decisió (prevista per a l’octubre), es produiran els coneguts “trílegs” (reunions de negociació entre el Consell, la Comissió i el Parlament Europeu). Us mantindrem informats de tots els avenços i novetats que es vagin produint sobre aquest assumpte.