Skip links

Què has de tenir en compte per mirar el teu Renove?

Des de Fecavem impulsem un servei d’ajuda i valorem positivament haver tancat i publicat les mesures definitives per reactivar el nostre sector.

Des de Fecavem, la Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció, ens posem a treballar per oferir el detall i respondre a tots els dubtes que puguin derivar-se del Pla Renove 2020 i el Moves. Així doncs, posem al servei dels agremiats i agremiades però també dels interessants, un servei d’atenció. Aquest pot ser per la via telefònica, al 934 15 06 95, o a través de correu electrònic a gremi@gremidelmotor.org

Valoració del Pla Renove i Moves
Cal la coordinació de tots: des de la fabricació dels cotxes representants per Anfac, la xarxa de distribució i concessionaris amb uns servidors, Fecavem, i el client i la clienta final. Hem de ser conscients que les rebaixes per la compra d’un vehicle poden anar fins els 6.500 euros i això es deu a diversos factors que cal analitzar prèviament: condiciona el motor (gasolina, elèctric, híbrid o gas), però també si s’aporta un cotxe per desballestament o les condicions de l’usuari.

Com interpretar-los?
Els principals factors a diferenciar entre plans els recollim en la següent taula:

MOVES RENOVE 2020
VEHICLE Cotxe, moto, comercial, bus Cotxe, v.comercial
PROCENCIA Nous i demostració
MOTORITZACIÓ Elèctrics i Autogas En funció de les emissions CO2 Neutralitat tecnològica
DESCOMPTE Mínim 1.000€ Màxim 1000€
IMPORT AJUDA En funció del tipus de vehicle i comprador
VEHICLE A CANVI (desballestament) Ajuda addicional
Impulsa el Pla Ministerio de Transición Energética Ministerio de Industria
Data adquisició 18 de juny persones físiques sense activitat professional / resta posteriors a la data 15 de juny del 2020
Data registre Per concretar
Dotació econòmica 100 M/€ 250 M/€
Manteniment titularitat 2 anys

D’altra banda, és important reiterar que el Moves es gestiona des de la Generalitat de Catalunya, en aquest cas amb l’Icaen que és l’Institut Català de l’Energia. En el cas del Pla Renove 2020, teniu tots els detalls a partir de la pàgina 49 del BOE. En la publicació han matisat que les ajudes s’aplicaran si la data de la compra està marcada a partir del 15 de juny, aquest inclòs. Aquest Pla, també té en compte la tipologia de motor. També us recomanem llegir atentament els requisits i els tràmits a gestionar detallats a partir de la pàgina 57.