Skip links

Les quotes de l’Impost CO2 pujaran!

Des de la nostra Patronal, hem demanat, de forma reiterada, que l’Impost sobre les Emissions CO2 no s’hagués de pagar aquest any 2021. El motiu principal és la greu crisi derivada de la Covid-19, una situació que sí s’ha tingut en compte a la resta de l’Estat espanyol on és inexistent aquest impost.

Així doncs, Fecavem considera que cobrar un nou impost enmig de la crisi més profunda del segle XXI no té sentit. I més quan veiem que l’entesa a la gran ciutadania per aquesta recaptació no ha estat promoguda i tothom desconeix l’origen i el per què de la xifra final.

Dit això, ara volem posar de manifest que de cara a l’any vinent i els següents, les quotes pujaran. A l’esperada recuperació econòmica, haurem de sumar aquest nou obstacle en forma d’increment de la pressió fiscal sobre la titularitat del vehicle, un element bàsic i imprescindible per a la gran majoria de ciutadans i empreses catalanes.

En el quadre que us presentem a continuació, comparem les quotes íntegres dels exercicis 2020 i 2021, en cotxes, motos i furgonetes perquè a l’any 2021 pugen les tarifes. Destaquem els següents aspectes:

  • Cotxes i motos paguen més que les furgonetes.
  • L’any 2021 s’incorporen els cotxes i motos que superen els 95 grams d’emissions de CO2, 120 enguany.
  • L’any 2021 s’incorporen les furgonetes que superen els 140 grams d’emissions de CO2, 160 enguany. 
  • Per un cotxe i una moto, l’any vinent un titular pagarà 19€ més fins a superar els 90€, en funció de les seves emissions. Per una furgoneta, un mínim de 16€ fins a superar els 90€.
  • Percentualment i en funció de les emissions, el titular d’un cotxe o moto pot pagar fins a set vegades més, superar el 40% de l’impost inicial. En el cas de les furgonetes, l’augment pot duplicar-se i arribar, fins i tot, a multiplicar per deu.

Aquesta informació no és prou coneguda per als usuaris i volem divulgar les intencions del Govern entre els ciutadans i empreses per poder fer front al que ens vindrà.

CONSULTA L’INFOGRAM MENSUAL!